ပေလာပီနံမုန္႔စားရေအာင္

| |

ကၽြန္မေမေမသင္ေပးထားတဲ႔ ပေလာပီနံမုန္႔ေလးလုပ္စားတဲ႔နည္းေလးကို တင္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္... ကၽြန္မကေတာ႔ ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းအလွဴ၊ သူငယ္ခ်င္းေမႊးေန႔၊ တစ္ခါတစ္ေလ သူငယ္ခ်င္းေတြစားခ်င္ရင္ လုပ္ျဖစ္ပါတယ္... အခုတင္ျပေပးလိုက္တဲ႔ ပေလာပီနံမုန္႔ေလးက ျမန္မာပေလာပီနံမုန္႔နဲ႔မတူပါဘူးရွင္... တရုတ္မုန္႔နဲ႔တူပါတယ္... ဒီမုန္႔ကိုဘြားဘြားက ေမေမ႔ကိုသင္ေပးခဲ႔သလို ေမေမကလဲ ကၽြန္မကို သင္ေပးခဲ႔ပါတယ္... ကၽြန္မတို႔ေနတဲ႔ေနရာက ရယ္ဒီမိတ္ေတြ အဆင္သင္႔ရေနေတာ႔ ကၽြန္မကလဲ ရယ္ဒီမိတ္ေတြနဲ႔ လုပ္တဲ႔နည္းေလးပဲ ေရးလိုက္ပါတယ္...


လိုအပ္သည္႔ပစၥည္း----
(၁) ပေလာပီနံျခစ္ၿပီးသားအထုပ္ ၂ ထုပ္ (တစ္ဆိုက္ဒ္ထဲသာလာပါသည္။)
(၂) ၾကက္ဥ ၅ လံုး
(၃) ႏို႔စိမ္း ၁ ဗူး
(၄) ႏို႔ဆီ ၁ ဗူး
(၅) အုန္းႏို႔ ၁ ဗူး
(၆) သၾကား စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
(၇) ေထာပတ္ အနည္းငယ္
(၈) ဆား အနည္းငယ္


မုန္႔ဖုတ္မည္႔ဗန္း ၁၅လက္မ၊ ၈လက္မ ဗန္းကို ေထာပတ္အနည္းငယ္ျဖင္႔ ေဘးပတ္ပတ္လည္ႏွင္႔ ေအာက္ဘတ္ ကိုသုတ္ထားေပးပါ..... ပထမဦးစြာ ၾကက္ဥကို ဇလံုႀကီးႀကီးတစ္ခုတြင္ ေဖာက္ထည္႔ကာ ပြလာေအာင္ ခေလာက္ပါ..... ၿပီးပါက ႏို႔စိမ္း၊ ႏို႔ဆီ ႏွင္႔ အုန္းႏို႔ တို႔ကိုပါေဖာက္ထည္႔ကာ ေၾကညက္စြာ ေမႊပါ..... သၾကားႏွင္႔ဆား အနည္းငယ္ပါ ေရာေမႊပါ..... ၿပီးပါက ပေလာပီနံျခစ္ၿပီးသား အထုပ္ေလးေတြကို ေဖာက္ထည္႔ပါ..... ႏွံေအာင္ ထပ္ခါထပ္ခါ ေမႊေပးပါ..... ၿပီးပါက ေထာပတ္သုတ္ထားသည္႔ ဗန္းထဲသို႔ ေလာင္းထည္႔လိုက္ပါ..... ဖုတ္မည႔္ မီးဖို(oven)ကို အေပၚမီးေအာက္မီး အပူခ်ိန္ ၄၀၀ံ ထား၍ ၅မိနစ္ေလာက္ အပူေပးထားလိုက္ပါ... ထို႔ေနာက္ မုန္႔ဗန္းကိုထည္႔၍ ေရႊ၀ါေရာင္သန္း လာသည္အထိ ဖုတ္ထားပါ..... အခ်ိန္အားျဖင္႔ ၁နာရီၾကာပါမည္..... ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက အပူခ်ိန္ ၃၅၀ံ သို႔ေလွ်ာ႔ခ်ၿပီး ေရႊအိုေရာင္ သန္းလာသည္အထိဖုတ္ပါ..... ေရႊအိုေရာင္သန္းလာလွ်င္ ဓားဦးျဖင္႔ မုန္႔၏အလည္သို႔ ထိုးၿပီး ျပန္ႏႈတ္ၾကည္႔ပါ..... ဓားျပန္ထုတ္လိုက္လွ်င္ မုန္႔ဖတ္မ်ားမကပ္ပဲ ျပန္ထြက္လာပါက မုန္႔ဗန္းအားမီးဖိုထဲမွာ ထုတ္လို႔ရပါၿပီ..... ၿပီးေနာက္ အေအးခံထားလိုက္ပါ..... (ေထာပတ္သုတ္ျခင္းသည္ မုန္႔မ်ားဗန္းတြင္ မကပ္ေအာင္ျဖစ္သည္။)
ပေလာပီနံမုန္႔သည္ ခ်ဳိလွ်င္သိပ္မေကာင္းပါ..... စိမ္႔မွပိုစားေကာင္းပါသည္.....


0 comments:

top